Min shopping av musikk   April 20th, 2009

Jeg har hatt cd-spiller siden konfirmasjonen, dvs siden 1992. Når jeg titter bort på cd-hylla mi nå så står det ca 100 cd-er der. De fleste er riktignok gaver, men noen av dem har jeg også kjøpt selv. Noen har også blitt kastet, lånt bort eller mistet under disse årene, så jeg kan tenke meg at jeg totalt har hatt 150 cd-er i løpet av mitt liv.

150 cd / 17 år = 9 cd-er i året. 9  x 150 kr = 1350 kr på musikk årlig.

I fjor så lanserte noen smarte svensker Spotify. Der har jeg en premium avtale som koster 99 kr i måneden. Alene så koster denne avtalen meg 1188 kr pr år. Hvis jeg i tillegg kjøper 2 cd-er så vil jeg overstige mitt gjennomsnitlige forbruk på musikk. Noe jeg forøvrig allerede har gjort da det viste seg at iTunes(post DRM) hadde et par plater som ennå ikke lå på Spotify.

I tillegg til disse cd-ene har jeg lastet ned MYE musikk ulovlig. Dette er musikk som har vært vanskelig å få tak i, musikk som jeg allerede hadde på cd eller musikk som jeg ville ha til en fest eller lignende. Med andre ord, dette er ikke penger som platebransjen har tapt, det er penger de aldri ville ha fått.

Med andre ord, det ser ut som mitt økonomiske forbruk på musikk er på vei oppover og årsaken til det er at platebransjen ser ut til å komme med gode tjenester som jeg er villig til å betale for. Hvis dette fortsetter så kan dette bli dyrt for meg :-)

Forresten: Musikk til fest. Her har platebransjen en mulighet. Kan jeg være så snill til å få lov å leie musikk en helg? Jeg betaler gjerne en krone pr sang som spilles hvis jeg får tilgang til musikken enkelt og lovlig i høy kvalitet.

Tags:
This entry was posted on Monday, April 20th, 2009 at 20:07 and is filed under Pirates. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses

April 20th, 2009 at 20:45
proteuz Says:

Veldig bra oppstilling, og jeg tror du har mange meningsfeller.

Tjenester som spotify har eksistert lenge for det amerikanske markedet, slik som Rhapsody, Musicmatch mm. Det har vært endeløse tråder om fortvilte europeere som ikke har hatt mulighet for å bruke de samme tjenestene, at det skulle gå helt til 2009 før vi fikk noe av det samme her hjemme er trist.

Jeg betaler gjerne for musikk og film, når jeg kan få det slik som spotify. Når kan vi forvente det samme med film?

February 11th, 2010 at 14:03
mia Says:

Utrolig godt innlegg!

Og det slo meg at min dårlige samvittighet i pre-Spotify perioden min ikke var særlig rasjonell. Mye av det jeg lastet ned hadde jeg fra før. I pappesken full av CD’er fra mittitallet, stuet inn i boden… Jeg bare valgte den mest lettvinne løsningen for å hente frem musikken igjen der og da. :P

Leave a Reply